E-mail link  
FORSIDE
OM SKOLEN
UDDANNELSER
EFTERUDDANNELSER
INTRANET
ForsidenFor eleverDen digitale erhvervsuddannelse

Den digitale erhvervsuddannelse

 

Med udgangspunkt i den fælles offentlige strategi for digital velfærd og strategi for den digitale erhvervsuddannelse, har Social- og Sundhedsskolen igangsat en digitaliseringsstrategi der sætter ind på mange områder. Digitalisering vil blive en større og større del af arbejdet indenfor sundhedsområdet og derfor vil kravene til digitale kompetencer blandt ansatte indenfor sundhedsområdet stige, for at kunne håndtere eksempelvis velfærdsteknologi, dokumentation og telemedicin.

 

Som en del af digitaliseringsprocessen på Social og Sundhedsskolen Esbjerg er det besluttet, at fra 01.01.2017 skal alle elever, nuværende og kommende, medbringe eget it udstyr og det forventes at det medbringes hver dag. Dermed skabes der mulighed for at IT indgår som en naturlige og nem del af undervisningen og IT kan dermed være med til at understøtte læringsprocesser.

 

På skolen kan man kobles til trådløst netværk, få installeret Microsoft Office-pakken gratis mens man går på skolen, få installeret skolens printere og få hjælp hvis teknikken driller.

 

Skolens lektiecafe tilbyder hjælp til brugen af programmer, eksempelvis Word, Power Point, Imovie og andre relevante programmer.

 

Når man starter på et uddannelsesforløb på skolen, vil der være en introduktion til relevante programmer og hjælp til installation af programmer.

 

Krav til IT udstyr:

 

Vi anbefaler ikke bestemte modeller eller mærker, men her er nogle generelle anbefalinger, som du kan overveje hvis du skal ud og investere i ny computer eller skal vurdere den computer du har.

 

Generelt skal dit udstyr ikke være ældre end 5 år, da der kan opstå problemer med at komme på skolens netværk. Vi har gode erfaringer med HP, Lenovo, Dell, Asus, MSI, Toshiba, Apple/Mac eller Acer.

 

PC’ens processor (også kaldet CPU) er den chip, som har størst indflydelse på både computerens hastighed, men også strømforbrug. Det er en jungle af tal og navne, men ved køb af ny Windows PC anbefaler vi udelukkende Intel Core I3, I5 eller I7 processorer af 4. generation eller nyere. Computeren bør som minimum have 4 Gigabyte (Gb) hukommelse (RAM). Vi anbefaler Windows 7 eller nyere, da alle funktioner og skolerelaterede programmer understøttes.

 

Endvidere er det også muligt at anvende Ipad eller andre typer tablets. Vær dog opmærksom på om tabletten er hensigtsmæssigt i forhold til at skulle skrive længere tekster/opgaver, alternativt skal du måske investere i et tastatur.

 

Man kan også investere i en Google Chromebook, som typisk er noget billigere end en almindelig PC. Udfordringen er at den er sat op til Google-produkter og skolen anvender Microsoft-produkter. Så det vil være en fordel hvis man er en erfaren computer bruger hvis man investerer i en Google Chromebook.

 

Man er altid velkommen hos skolens IT-afdeling omkring råd og vejledning.

 

 
Webdesign by: kirk-holm.dk Copyright