E-mail link  
FORSIDE
OM SKOLEN
UDDANNELSER
EFTERUDDANNELSER
INTRANET
ForsidenSkolenNyheder / Det sker på skolenEleverne jubler på SOSU-Esbjerg

Eleverne jubler på SOSU-Esbjerg

 

For 8. gang i træk scorer SOSU-Esbjerg topkarakter i den nationale elevtrivselsvurdering for erhvervsskoler. Bestyrelsesformand Johnny Søtrup og direktør Lisbeth Nørgaard glæder sig sammen med eleverne.

 

Hvert år laver analysefirmaet Ennova en undersøgelse af, hvordan eleverne i følge sig selv trives på landets erhvervsskoler herunder Social- og Sundhedsskolerne.

 

Rapporten for 2015 er netop blevet offentliggjort, og her fremgår det, at Social- og Sundhedsskolen Esbjerg for 8. gang i streg er undersøgelsens topscorer.

 

Bestyrelsesformand Johnny Søtrup er mere end tilfreds:

 

”Det gør mig stolt, både på skolens og områdets vegne, at vi har en uddannelsesinstitution, der nationalt udmærker sig så flot. Der er en god stemning og et fantastisk engagement på skolen, og det skal vi gøre alt for at bevare og udvikle fremover”, siger Johnny Søtrup.

Direktør Lisbeth Nørgaard noterer sig også resultatet med tilfredshed:

 

”Alle medarbejdere på skolen gør en stor og engageret indsats for at skabe uddannelser af høj kvalitet og et læringsmiljø, hvor elever og kursister trives og udfordres. Skolen er kendt for en anerkendende tilgang, hvor det er vigtigt, at have det godt med hinanden. Når gode relationer kombineres med god pædagogik og høj faglighed, tror jeg vi har fundet en rigtig god cocktail. Vi kan alle være stolte af resultatet”, siger hun.

 

Elever ikke overraskede

 

Linnette Trankjær Ravn går sammen med sine 3 veninder Camilla Frederiksen, Amalie Lyngsøe og Emma Bæk på skolens grundforløb. Hun er ikke overrasket over undersøgelsens resultat.

 

Herude er alle smilende og imødekommende, og lærerne er gode. Skolens værdier som f.eks. anerkendelse og respekt bliver der gået højt op i, det er man slet ikke i tvivl om, ” fortæller hun, og bliver suppleret af Amalie Lyngsøe:

 

” Ja, her siger man godmorgen, uanset om man kender hinanden eller ej - her er meget rart og socialt”.

 

 

Alle fire fortæller, at der bliver gjort meget for at alle befinder sig godt, så den enkelte kan få mest muligt ud af undervisningen.

 

”Lærerne gør meget ud af at komme til at kende den enkelte elev. Hvis man, som jeg, er ordblind, så får man en IT-rygsæk, og der bliver taget hensyn i undervisningen omkring opgaver og til eksamen ”, siger Emma Bæk.

 

Linnette Trankjær Ravn uddyber:

 

”Det føles knap så meget som at være på skolebænken at gå her. Man er mere aktiv fordi undervisningen er mere aktiv”, siger hun og får opbakning:

 

”Hvis læreren kan se, at vi er ved at gå døde, og måske trænger til at få os rørt, så bliver der lige arrangeret en hurtigt fysisk aktivitet. Det er rart, ” påpeger Camilla Frederiksen.

 

Alle fire vil færdiguddanne sig til Social- og sundhedsassistent, men har også forskellige drømme der rækker videre, for eksempel om at blive fysioterapeut eller socialrådgiver.

 

En uddannelse i livskvalitet

 

Direktør Lisbeth Nørgaard mener også kimen til successen skal findes i skolens kultur og værdier.

 

 ”Vi uddanner frontmedarbejderne i morgendagens velfærdssamfund. Dem, der skal passe godt og respektfuldt på os, når vi bliver gamle og syge, samt dem vi skal turde at overlade vores børn til i daginstitutionerne. Det skal gerne afspejle sig i den måde vi agerer over for hinanden og vores elever på. De vedvarende positive elevtilkendegivelser er et bevis på, at skolens medarbejdere, som en naturlig del af deres funktion, altid er optaget af, hvad der skal til for, at den enkelte har det godt og udvikler sig fagligt og personligt”, understreger hun og uddyber:

 

” På SOSU-Esbjerg er det derfor dels den stærke faglighed og de gode karakterer der i centrum. Men det er så sandelig også de gode karaktertræk. Gode karaktertræk er nemlig en forudsætning for at blive en succes i vores fag. Derfor er vi lige nu med i en landsdækkende kampagne for Danske SOSU-skoler under sloganet ”en uddannelse i livskvalitet”. Med den prøver vi netop at sige, at vores uddannelser er for dem, der vil andre det godt”.

Fakta om ETU

 

Elevtrivselsundersøgelsen udføres af konsulentfirmaet Ennova, der er specialiseret inden for området og som også udarbejder rapporter for De gymnasiale uddannelser (STX, HTX, HHX og 2-årig HF), Erhvervsakademi- og professionsbacheloruddannelser, Specialundervisningsuddannelserne, Erhvervsuddannelser, VUC (Uddannelse for voksne og unge).

 

Undersøgelsen udarbejdes via et elektronisk spørgeskema til eleverne, og danner grundlag for løbende at forbedre kvaliteten i de involverede uddannelser.

 

Se hele ETU rapporten for SOSU-Esbjerg 

 

For uddybende information og interviews kontakt SOSU-Esbjerg på 76106010

 

Læs mere om Ennova http://dk.ennova.com/

 
Webdesign by: kirk-holm.dk Copyright