Tegn til tale


Undervisningen foregår på SOSU Esbjerg med fremmøde den 21.-22. oktober fra 08.00-15.25. Den 23. oktober fra 08.00-11.45. Den 11.-12. november fra 08.00-15.25.
I perioden mellem den 23. oktober og 11. november skal du arbejde med en læringsaktivitet (svarende til 3,7 time) - i den forbindelse vil der være mulighed for vejledning den 04. november fra 08.00-11.45. Uddannelsen afsluttes med en prøve.

Oplever du på din arbejdsplads, at du møder mennesker, der har vanskeligt ved at kommunikere, enten grundet et medfødt handicap, et erhvervet handicap eller en sygdom? Det er frustrerende for både borgeren og for dig som ansat, når I ikke lykkes med gensidig forståelse i kommunikationen.

Tegn til tale kan være et kommunikationshjælpemiddel, som kan støtte det talte sprog –både for de, der har vanskeligt ved udtale og de, som ikke har mulighed for at udvikle et talesprog.

Tegn til tale er et sprog, som forankres i det talte sprog, men som tydeliggøres ved gestik og mimik. Derfor støtter tegn til tale det talte sprog og kan dermed skabe bedst mulige forudsætninger for at blive forstået.

Du vil være den sproglige rollemodel, som lærer borgeren at kommunikere ved hjælp af tegn til tale. Borgeren sikres på denne måde en god kommunikationsvej til at gøre sig forståelig, og derigennem skabes højere livskvalitet, identitet og autonomi hos det enkelte individ.

Indhold:

- Teoretisk baggrundsviden for kommunikationsformen tegn til tale.
- Nonverbal kommunikation i forskellige niveauer med udvalgte begreber.
- Relevante tegn fra dagligdagen
- Bevidsthed om egen kommunikation –hvordan er man en god sproglig rollemodel?

 



Relaterede kurser:


Besøg vores Facebook side

Besøg vores Instagram side

Besøg vores LinkedIn side

Gå længere ned på siden


Copyright © SOSU Esbjerg - Alle rettigheder forbeholdes | Web by the friendly dotpeople
Gå til toppen af siden